Fotografia mea
Nume:
Locația: Oberhausen, NRW, Germany

Viata de zi cu zi a unei mame e plina de descoperiri: in fiecare zi se redescopera pe sine, pe copii si lumea din jurul ei.

joi, 30 aprilie 2015

Am trait s-o aud si pe-asta!!!

    Mie imi place tare mult sa citesc. De cand ma stiu citesc. E drept ca acum am mai putin timp pentru citit decat aveam cand eram acasa la mama. Asa ca de cand am devenit mama m-am straduit sa le cultiv copiilor mei gustul pentru carti. Inca imi amintesc cum in clasa intai buchiseam impreuna cu fiul meu la cate o carte iar el... ar fi facut 1000 de alte lucruri dar nu sa citeasca pentru ca cititul e greoi la inceput si dureaza o vesnicie pana cand extragi informatia din insiruirea aparent nesfarsita de litere. Nu credeam ca voi apuca ziua in care sa-l vad citind cu drag. Acum e in clasa a patra si peste zi inca nu isi gaseste timp prea des pentru citit dar seara la 20:30 e in pat cu o carte in mana si uneori il prinde miezul noptii inca citind.
    Aseara m-am dus sa-i spun noapte buna. Tocmai se apuca de citit. "Mama, stii care e cel mai rapid, usor si frumos mod de a calatori oriunde pe lumea asta si chiar si in alte lumi?" "Cu gandul?" incerc eu, "Nu! Cu o carte! E de-ajuns s-o deschizi si sa citesti si deodata calatoresti intr-o alta lume desi inca esti in pat. E ca si cum ai avea un cinematograf in cap".
    Oau! Am trait s-o aud si pe-asta! Cuvintele lui imi dau curaj sa raman pe baricade si cu sora-sa care acum e in clasa intai si se afla in faza cititului greoi. Asa ca de cate ori am ocazia imi iau fata in brate si citim in asteptarea zilei in care isi va lua singura cartea in brate sa citeasca.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Abonați-vă la Postare comentarii [Atom]

<< Pagina de pornire